Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Derfor skal du kure håret

Hårpleie

Farging, bleking, varmeverktøy, sol, saltvann og annen slitasje gjør skade på håret. Med riktig hårkur kan du reparere og tilføre fukt til håret. For å oppnå ønsket resultat er det likevel viktig at du velger riktig kur for ditt hår, og at du bruker den på riktig måte.

En hårkur er ikke bare en hårkur, og avhengig av hva håret ditt har behov for bør du velge en kur som retter seg mot dine utfordringer. Dersom håret ditt er tørt trenger du en kur som tilfører fukt, er håret ditt kjemisk behandlet trenger du proteiner. Noen trenger en kur som behandler hodebunnen, mens andre ønsker seg en kur med fargepigmenter som holder liv i fargen samtidig som den pleier.

Det er ikke skadelig for håret å bruke feil kur, men du vil heller ikke oppnå resultatet du ønsker.

Hårkur hjemme eller hos frisøren?

Ja takk, begge deler, vil de fleste frisører si. Grunnen til at du bør velge kur hos frisøren er at frisøren kan analysere håret for å finne ut nøyaktig hva slags pleie du trenger. Har du fuktfattig hår og bestiller en kur for farget hår vil du ikke nødvendigvis få noe utbytte av kuren.

I våre salonger vil frisøren analysere håret ditt og se hva du har behov for. Produkter vi benytter i salong behandlingene er mer konsentrert og vil trenge dypere inn i hårstråene. Du kan selvsagt også kjøpe med deg produkter hjem, men pass på å få de anbefalt spesielt for deg.

Å få en kur hos frisøren gir også en følelse av velvære og å bli ivaretatt. Du får en god sjamponering av håret, en deilig massasje og kan drømme deg bort fra hverdagen en liten stund.

Varme trekker fukten ut av håret

Hår som utsettes for varme fra føner, rettetang og krølltang kan bli fuktfattig, fordi varmen gjør at fukten fordunster. Håret kan med tiden bli tørt og sprøtt, og må tilføres fukt utenfra for å bygge seg opp igjen.

Les også: Pleiende hårkur vs. glossing

Forbered håret før farging og bleking

De fleste er flinke til å pleie og kure håret etter bleking eller striping. Men det mange glemmer er å forberede håret på fargebehandlingen. Dette kan sammenlignes med at du er nødt til å trene før et maraton, det holder ikke bare å hvile etterpå. Dersom du kurer håret regelmessig i forkant av frisørbesøket, vil håret takle påkjenningen bedre.

Banebrytende hårpleie fra K18

K18 er en banebrytende hårbehandling du kan få utført hos frisør og hjemme. Kuren har en gjenoppbyggende effekt og skal bygge opp grunnstrukturen i håret fra bunnen av.

K18 finnes i alle PÅHÅRETs salonger og i tillegg til sin gode effekt er den enkel i bruk og krever minimalt med tid og stell. Etter en god hårvask tørker du håret håndkletørt, tar ett pump med kur og påfører fra rot til spiss. La virke i 4 minutter før du fortsetter eventuell styling. Kuren skal altså ikke vaskes ut, men bli i håret. Bruk K18 de neste 4-6 sjamponeringene og du vil se at håret ditt har fått nytt liv.

K18 kan du lese mer om på deres nettsider her.

Håranalyse for riktig behandling

Dersom du spør frisøren om hva ditt hår har behov for, vil frisøren gjøre en analyse av håret ditt. Enten en visuell analyse, eller ved bruk av et analyseapparat. Flere av PÅHÅRETs salonger har et slikt apparat. Vi kutter av noen få hårstrå og putter det inn i maskinen. Den vil deretter strekke håret til det ryker, og kan dermed måle strekkbarhet og styrken i håret. Har håret dårlig strekkbarhet mangler du fukt, og er det liten styrke må det bygges opp med proteiner.

En lignende test kan du gjøre på ditt eget hår. Napp ut et hårstrå og bruk neglene til å «skrape» på samme måte som du gjør med gavebånd du vil at skal krølle seg. Et sunt hår vil krølle seg godt sammen, og er det områder som ikke krøller seg kan det være et tegn på at håret trenger pleie.

Fire tips til hårkur hjemme

Det er tre ting mange gjør feil når de kurer håret hjemme, som gjør at kuren ikke får mulighet til å virke slik den skal.

  1. Med mindre det er en leave-in kur, skal du alltid påføre hårkur i rent og nyvasket hår. Sjampo fjerner produktrester, smuss og fett og lar kuren kunne trekke inn i håret.
  2. Ikke bruk balsam før hårkur! Balsamens jobb er å lukke skjellagene i håret. Dette hindrer kuren i å trekke inn. Avslutt derfor alltid med balsam etter hårkur.
  3. Ikke bruk hårkur i et søkk vått hår! Klem ut overflødig vann og tørk lett med et håndkle. Et klissvått hår klarer ikke trekke til seg kuren og den har dermed liten eller ingen effekt.
  4. Snakk alltid med frisøren om hva slags type kur håret ditt trenger. Du vil ikke skade håret ved å bruke feil kur, men du vil heller ikke oppnå ønsket resultat.