Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Layering av hårprodukter

Produkter og utstyr

Lær deg «layering» av hårprodukter, for bedre effekt av stylingen.

Skrevet av Peter Vonkunz Brun

Gjør du layering av hårprodukter på riktig måte, klarer du å beholde fuktigheten i håret, få bedre holdbarhet på styling, og rett og slett et sunnere hår. Såkalt «skincare layering», hvor man bruker ulike hudpleieprodukter i en bestemt rekkefølge for å oppnå ulike resultater er kjent for mange. De siste årene er også «perfume layering» blitt en greie, hvor man blander ulike dufter for å skape en ny, unik duft. Du kan med hell gjøre akkurat det samme med hårprodukter for å få en bedre stylingeffekt. Fordelene er mange, ifølge kreativ leder i PÅHÅRET-kjeden, Peter Vonkunz Brun. Du får også bedre utnyttelse av gode produkter. Selv om du bruker flere, trenger du ikke bruke mer. Mange bruker for mye produkt fordi de ikke oppnår ønsket effekt. Brukt riktig, kan du få bedre effekt for mindre produkt, forteller han.

Steg 1: Få fuktigheten inn i håret

Det første, og kanskje viktigste steget er å få fuktighet inn i håret.

Fuktighet tilsvarer spenst, og klarer du i tillegg å beholde den, får du også varig volum. Uten fuktighet klapper håret sammen, forteller Vonkunz Brun.

Vil du være skikkelig avansert kan du starte med et primerprodukt som gjør håret klart til å ta imot flere produkter. Men for de fleste holder det å starte med en leave-in conditioner for fukt eller en gjenoppbyggende olje som de fra Olaplex.

Steg 2: Beholde fukten

Steg to er å bevare fukten du allerede har tilført med en beskyttende hinne, hvis ikke kan den fordampe eller trekkes ut. Bruk varmebeskyttende før varmeverktøy eller føn, og PH-regulerende dersom det er sommer og sol.

Noe de færreste er klar over er at det finnes to typer varmebeskyttende produkter. Du har varmeaktiverende produkter som er laget for føning, og du har varmebeskyttende produkter som beskytter håret mot varmeverktøy som fysisk rører håret. De færreste vet at det er to ulike produkter, så les nøye på pakningen før du kjøper, forteller Vonkunz Brun.

Steg 3: Bygg opp volum eller struktur

Når du har tilført fukt og beskyttelse, er det på tide å style håret. Her finnes det en rekke produkter som skum, spray, saltvannsspray og «body builders» avhengig av hva du vil oppnå. Det finnes mange type produkter som gir deg ekstra volum i håret, og som gjør at det «sveller».

Ever.Thicken fra Kevin Murphy er et produkt som gir håret masse volum, og gjør at det sveller og oppleves tykkere. Derfor også viktig å låse håret med en spray til slutt, slik at håret ikke tiltrekker seg fukt som gjør at du mister alt volumet, forteller han.

Steg 4: Lås og beskytt frisyren

Hårspray er så mye mer enn bare en hårspray! Hårsprayen hindrer fuktighet i å trekke inn i håret, og når håret blir vått mister du alt volum. Hårspray er også en beskyttelse mot ytre påvirkning, og det viktigste middelet for å få sveisen til å holde. Skulle jeg valgt ett produkt å bære med meg i veska hadde det blitt en hårspray. Da kan du gre forsiktig gjennom håret med fingrene, og spraye over i løpet av dagen.

Fire steg er nok for de fleste, men vil du ha produkter som gir ekstra glans, eller til og med glitter, brukes dette mellom steg tre og fire, etter builder og før hårspray.

Du legger deg ikke med sminke om natten?

Nei, de aller fleste skjønner at alt som må på også må vaskes av. Når det gjelder hårprodukter trenger du ikke vaske håret hver kveld før du legger deg, men bruker du såpass mye produkter må du bruke en god rensesjampo minimum en gang i uken.

Spesielt om du bruker produkter som ikke er av veldig god kvalitet kan disse bygge seg opp i hodebunnen og gi et dårlig klima, som igjen vil gi deg dårligere hår. Skal du drive med layering i håret er det lurt å unngå de rimeligste produktene. Det er fordi de kan inneholde stoffer som eksempelvis noen silikoner som krever sterke produkter for å få vasket ut, noe som igjen kan forringe hårfargen, forteller kreativ leder i PÅHÅRET.

På spørsmål om hvilken rensesjampo som egner seg godt til både layering og generelt svarer han Maxi Wash Shampoo fra Kevin Murphy.

“Vi gjør produkter om til følelser og vi elsker å se deg skinne av glede” Peter Vonkunz Brun

Ulemper med produkt-layering

Det er egentlig ingen ulemper her, bare fordeler. Det eneste du må passe på er å rense hår og hodebunn godt for å ikke få oppbygging av produkter i hodebunnen. Du skal ikke vaske håret hver dag, men bruker du såpass mye produkter ville jeg flettet opp håret slik at det ikke gnir mot ansiktet når du sover.

På samme måte som mye annet krever layering med hårprodukter litt prøving og feiling.

– Man må finne den balansen som passer for sitt hår. Noen hårtyper tåler mye produkter, andre trenger mindre. Det er akkurat som med hudpleie, det som funker for noen funker ikke for andre, så man må prøve seg frem.

Peter Vonkunz Brun har et siste, veldig godt tips til alle som enten vil prøve seg på layering eller som vil bruke produktene sine på en smartere måte.

Spør frisøren din hva slags produkter de bruker selv! Du vil aldri få til svar at de bare bruker ett produkt, det er alltid flere, avslutter han.

Her kan du velge salong og bestille time hos oss, enten du vet hva du skal ha, eller trenger en konsultasjonstime. Du kan også komme innom din nærmeste PÅHÅRET-salong for å bestille, eller ringe oss. Vi står klare til å hjelpe deg!

Midtskille menn