Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Riktige hårprodukter for menn

Produkter og utstyr

Mange menn bruker hårprodukter med altfor mye voks, og slurver også med å vaske ut produktene. Konsekvensen kan bli en ubalansert hodebunn og for tidlig hårtap.

Riktige hårprodukter for menn kan påvirke hårtap. Les rådene her, så du kan unngå for tidlig hårtap.

For mye og for fettete produkter

Pomader og voks som inneholder mye fett, kan sive ned i hodebunnen når du svetter og er varm. Et lag med fett i hodebunnen tetter hårsekkene og slipper ikke til luft. Det aller verste du kan gjøre, er å gå flere dager før du vasker produktene ut av håret. Dette kan på sikt føre til en dårlig hodebunn, og utsette svake hårsekker for påkjenning som fører til tidlig håravfall.

Dersom du er en av dem som er glad i mye hårvoks, må du også rense hodebunnen ofte. I tillegg til sjamponering, bruk også en hodebunnsskrubb eller detox-sjampo en dag i uken for å fjerne alle produktrester og sørge for at din hodebunn får puste.

Mange skyller også håret altfor dårlig. Husk at absolutt alt av produkter og sjampo må bort under vask.

Derfor bør menn bruke balsam

Mange tenker at balsam er forbeholdt de med langt hår som vil unngå floker, men absolutt alle har godt av balsam i håret. Balsam gjør også håret ditt lettere å style, men det kommer vi tilbake til.

Balsam lukker hårets skjellag. Dette gjør håret sterkere mot ytre påkjenninger og gir et sunnere utseende.

Mange menn liker sjampoer som gjør håret mykt og glatt, fordi et glatt hår er enklere å style. Det tror vi er grunnen til at mange menn liker «2 in 1»-produkter, fordi de ofte gir en glatt og ren følelse i håret. Men visste du at balsamen gjør akkurat dette? Balsam behandler ikke bare håret, men gjør også håret lettere formbart.

Les også: Skin fade – mer enn bare en frisyre

Bruk produkt når du føner

De fleste føner håret for å slippe å gå ut døra med vått hår. Dersom du også bruker et produkt i håret, og føner håret i den retningen du vil at det skal legge seg – er du nær sagt ferdig stylet når håret er tørt. Da trenger du mye mindre voks i håret for å få resultatet du ønsker.

Spør alltid frisøren din om et produkt uten for mye fett

Dersom du velger riktig stylingprodukt til din hårtype, kan du bruke en mindre mengde produkt hver gang du styler håret. Det riktige produktet gir nemlig best hold. Spør frisøren din om hvilket produkt som passer ditt hår, og be gjerne om noe med minst mulig fett.

Et godt alternativ til fettholdig voks og paste er et godt skum og for eksempel den oljefrie stylingkremen Hair.Resort fra Kevin Murphy.

Tips til deg som sliter med fett hår

Fett hår skyldes overproduksjon av talg i hodebunnen. Noen har fra naturens side høyere talgproduksjon enn andre. For å få kontroll på talgproduksjonen, er det flere grep du kan ta, og hovedfokuset er å skape et godt miljø i hodebunnen.

Det viktigste er å ikke bruke for sterke produkter i håret, men likevel rense godt. Bruk en god, mild sjampo, og sørg alltid for å få ut alle produktrester av håret. Unngå sterke sjampoer som reklamerer for å fjerne fett – dette kan føre til uttørking og økning av talgproduksjon for å kompensere.

Den vanligste grunnen til fett hår er at man vasker håret for ofte. Vasker man for ofte og med for kraftig sjampo, kan hodebunnen tro at den er tørr. Dermed begynner den å produsere enda mer talg. Dette er en ond sirkel, som er vanskelig å bryte.

Har du langt hår, kan det hjelpe å børste håret slik at du får dratt fettet ut i lengdene. På den måten vil du over tid få et bedre miljø i hodebunnen.

Dette må du unngå for å slippe fett hår

  • Ikke ta deg for mye i håret.
  • Ikke vask håret altfor ofte, tre-fire ganger i uken holder, hvis du skal vaske hver dag anbefaler vi en mild sjampo.
  • Ikke masser hodebunnen for kraftig når du vasker, dette kan øke talgproduksjonen.
  • Ikke bruk en skitten hårbørste som er full av produkter og fett fra hodebunnen.
  • Ikke bruk lue og caps for mye, la håret få luft!
  • Ikke vask eller skyll håret i altfor varmt vann.

Ønsker du produkttips spesielt for ditt hår? Kom innom en av våre PÅHÅRET-salonger, og vi hjelper deg gjerne.

Her kan også bestille time på nett. Vi står klare til å hjelpe deg!