Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Krøllekrem og andre produkter til krøllete hår

Produkter og utstyr

Med krøllekrem kan du få lokkene alle andre drømmer om.

Skrevet av Peter Vonkunz Brun

Krøllekrem, volumsjampoer eller frizz-dempende produkter? I denne artikkelen tar vi deg gjennom hvilke produkter som fungerer for deg med tynt hår og krøller, og for deg med tykt hår og krøller. Og ikke minst hva du bør unngå.

Sjampoer til tynt hår med krøller

For tynt, fint, krøllete hår er det viktig med litt drahjelp og oppbygning for å få volum, slik at krøllene kommer frem.

Velg en sjampo som bygger opp håret ditt, men som ikke tynger håret. En spesialsjampo for tynt krøllete hår, eller en volumsjampo, er et godt sted å starte. Davines Love Curl Shampoo er vår personlige favoritt. Den gjør håret mykt og lett, men gir samtidig fukt og spenst. Også Shu Uemuras Muroto-serie er et godt valg. Den består av lettvektige pleiende ingredienser for tynt og fint hår .

Krøllekrem og andre krølleforsterkende styling-produkter

Når det kommer til styling må du velge produkter for fine og lette hårstrå. Unngå alt for fete oljer og kremer. Gå heller for lettere oljer som Shu Uemuras Essence Absolue. Den inneholder kameliaolje, som er veldig lett i konsistensen. Se etter en krøllekrem eller -gelé laget spesielt for å definere og forme krøller. Krøllekrem eller krøllegelé hjelper til med å kontrollere krøllene og redusere frizz. Det finnes også krølleaktiverende spray som kan sprayes i tørt hår og scrunch for å gi mer spenst og liv til krøllene.

For deg med tykt hår og krøller

Personer med tykt hår og krøller har ofte ett av to mål: Enten fremheve krøllen, eller roe ned brus. Ønsker du å roe ned håret, anbefaler vi litt tyngre produkter med beroligende egenskaper, slik som Smooth Again-serien fra Kevin Murphy, eller tilsvarende produkter fra både Davines og Shu Uemura. Leave-in produkter er gode produkter å se etter. De roer krusing og frizz over tid og tilfører håret ditt pleie.

Er håret ditt veldig grovt, bør du bruke «rike» produkter. Silk som Bloom-serien til Shu Uemura eller Young.Again.Oil fra Kevin Murphy. Ønsker du å fremheve krøllen, finnes det i dag veldig gode typer krøllekrem som definerer krøllene dine. En slik krøllekrem hjelper deg å samle krøllene og få frem tydelige s-former i håret.

Vær forsiktig med dette om du har tykt hår og krøller

Har du tykt krøllete hår bør du etterstrebe å beholde mest mulig av det naturlige fettet i håret. En mellom-vask, såkalt Co-wash, er en smart løsning for alle med krøller. Da renser du håret med en lett rens uten skummende vaskemidler som ikke stripper håret for oljene det har godt av. Curly Hair Cleansing Cream fra Davines rengjør håret på en skånsom måte, og etterlater det mykt og godt. Det finnes også andre oljerenser som fungerer godt til håret ditt uten å strippe det.

Hydrofilt og hydrofobt hår

Frisører jobber ut ifra teorien hydrofilt eller hydrofobt hår. Hydrofilt og hydrofobt hår har helt forskjellige egenskaper. Det hydrofile er fuktighetsabsorberende og det hydrofobe er fuktighetsavvisende. Disse egenskapene gjør at hårprodukter møter forskjellig respons ettersom håret er hydrofilt eller hydrofobt, altså om håret ditt «elsker» eller «hater» fuktighet.

Flere av våre salonger har apparater som kan måle fuktighet og strekkbarhet i håret ditt. Det hjelper både deg og frisøren med å velge riktige produkter for deg.

Husk at hva som fungerer best for ditt krøllete hår kan variere avhengig av hårtype, tekstur og personlige preferanser. Det kan være lurt å eksperimentere med ulike produkter og krøllekremer for å finne det som passer best for deg. Det kan også være nyttig å konsultere en frisør med erfaring i krøllete hårpleie for personlig veiledning.

“En tur til frisøren er så mye mer enn bare å trimme håret hver tredje måned. Det er den sosiale kontakten med noen som kjenner deg og håret ditt.” Peter Vonkunz Brun

Dette bør du med krøllete hår unngå

  • Ikke bruk duosjampo ment for både kropp og hår. Disse inneholder ofte sterkere sulfater som lettere stripper håret for de naturlige oljene, som håret ditt har godt av.
  • Ikke vask håret i altfor varmt vann. Noen liker at det damper godt i dusjen, men varmen vil også kunne fjerne noen av de naturlige fettstoffene i håret.
  • Unngå for høy varme over lang tid. Mye glatting og føning ødelegger fuktighetsbalansen i håret og gjør at du mister spenst og krøll.
  • Ikke glem hårkuren. Håret ditt trenger pleie. Har du tynt, krøllete hår, har du ofte behov for både proteiner og fukt for å få spenst og glans. Har du tykt, krøllete hår, har du mest behov for fuktighet.

Spør din frisør om tilpassede produkter for nettopp dine krøller.