Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Permanent og krøller

Behandlinger

Permanent er mer enn bare krøller, det kan lage ny form og volum i håret. Les frisørens tips til deg som ønsker en permanent strukturforandring.

Permanenten er tilbake, men for all del, den må ikke forveksles med puddelhåret fra 80-tallet. Det er ikke bare moten som har forandret seg siden den gang. I dag finnes det utallige metoder og produkter som kan skape volum og bevegelse, og samtidig beholde styrken i håret.

Uansett hva du ønsker deg, om du bare vil ha litt volum, noe mer bølger, sexy beach curls, eller spenstige krøller, kan vi hjelpe deg. Men permanent er jo tross alt permanent, så før du setter i gang er det et par ting du bør vite.

Reformasjon av hårstrukturen

Permanent blir også kalt strukturomforming. I motsetning til når du bruker krølltang er det selve strukturen i håret som forandres på et kjemisk nivå. Behandlingen fjerner ss-bindingene i håret, altså det som skaper formen på hårstråene, for så å bygge de opp igjen.

Permanent passer til alle hårtyper

Ja, alle kan ta permanent, uansett hvilken hårtype du har. Men det betyr ikke at alle vil få samme effekten av behandlingen. Formen på krøllene, og hvor godt de holder seg etter behandling, er avhengig av hva slags form hårstråene dine allerede har.

Krøllete hår har en oval form, mens rett hår er rund i formen. Hvis du ønsker deg andre typer krøller enn de du allerede har, gjør de ovale hårstråene dine det enklere å få til.

Er du en av de med helt pinnerett hår? Runde hårstrå legger seg ikke like godt som ovale, men med riktig frisør vil du absolutt få en god effekt.

Lengden på håret har også noe å si. Jo lengre håret er, jo tyngre henger det. For å få en merkbar effekt må du nok ha mindre, og mer spenstige krøller. Permanent funker derfor best på kortere hårfrisyrer, som skulderlengde og kortere.

Trendy frisyrer som «Wolf cut» og «Shag» passer bra sammen med permanent. Husk at permanent ikke trenger å være krøller. Det er en langvarig strukturforandring i håret, som kan hjelpe deg å skape en frisyre med mer form og volum.

Et sunt hår er viktig for et bra resultat

For å få et best mulig resultat er det viktig at håret er sunt og friskt. Et tørt hår mangler spenstighet og bevegelse, da får du ingen god effekt. Vi anbefaler en grundig hårkur før behandling. Hvis du har bleket eller farget hår, må du være oppmerksom på at permanent kan lysne hårfargen. Et bleket hår er også et skadet hår, og bør helst unngå flere belastninger. Vi anbefaler derfor primært permanent til ufarget hår, men ble likevel frisøren om en konsultasjon – det kan godt hende din hårkvalitet vil takle behandlingen fint.

Les også: Permanent for menn er tilbake

Hva skjer hos frisøren?

Før du kommer til frisøren bør du ha gjort deg opp noen tanker rundt hva du ønsker deg. Ta gjerne med et bilde, slik at frisøren vet akkurat hva du vil ha. Sammen kan dere finne ut av hvilke typer krøller eller strukturforandring som passer best for deg.

Først ruller frisøren opp håret til den formen du ønsker, deretter påføres en permanentvæske som skal sitte i 10-15 minutter. Etterpå skylles håret i 5 minutter, og tørkes lett. Det avsluttes med en nøytraliseringsvæske som reduserer pH-verdien i håret. Denne virker i 5 minutter før den skylles ut igjen. Etter en lett tørk er permanenten klar.

Slik tar du vare på håret etter behandling

Som Elle Woods sa i Legally Blonde, “isn’t the first cardinal rule of perm maintenance that you’re forbidden to wet your hair for at least 24 hours after getting a perm?”

Joda, hun hadde helt rett også. Du må for all del ikke la håret bli vått i minst 24 timer etter behandlingen. Faktisk skal du verken gre eller style det heller. De første én til to dagene skal du bare la det hvile.

Etter en permanent hårbehandling er håret ditt tørt, så det er viktig å tilføre ekstra fuktighet i håret. Produkter fra Olaplex kan hjelpe deg å få tilbake sunnheten i håret, men pass på å ikke overdrive. Det kan ødelegge effekten av permanenten, da Olaplex er basert på samme teknologi som permanent ble i gamle dager, så for mye kan gi motsatt effekt.

Se vårt behandlingstilbud og prisliste for permanent her.

Her kan du velge salong og bestille time hos oss.

Du kan også komme innom din nærmeste PÅHÅRET-salong for å bestille, eller ringe oss. Vi står klare til å hjelpe deg!