Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Bad hair day? Slik frisker du opp håret!

Styling

Bad hair days er noe de fleste av oss opplever. Les frisørens beste råd om hvorfor de oppstår, hva du kan gjøre for å unngå dem og hvordan du fikser det.

Vi har alle vært der – du våkner om morgenen og ingenting ser ut til å gå din vei. På toppen av hodet ligger en haug med hår som nekter å gjøre det du vil. Du prøver å krølle det, men det faller flatt ned. Du prøver å temme frizz’en, men det ender opp fettete. Hva er det som egentlig forårsaker bad hair days? Hva kan man gjøre for unngå dem? Og ikke minst hvordan fikser man det når uhellet først er ute?

Godt forarbeid er gull verdt

En vanlig grunn til at man får en bad hair day er rett og slett fordi man ikke gjorde noe for å forhindre det. Det er få av oss som har perfekt hår hver eneste dag, men med litt planlegging kommer du langt. Bare det å sørge for at håret er tørt når du legger deg kan gjøre en stor forskjell, spesielt for de med krøllete eller frizzy hår.

Tenk på hvilket resultat du ønsker deg og hvordan du planlegger å style håret. Skal du rette eller krølle det? Sette det opp? Eller kanskje du bare ønsker deg litt ekstra volum? Mange tenker på hvilke produkter de bruker først når de starter stylingen, men ved å påføre de riktige produktene etter dusjen og før du legger deg vil du få et mye bedre resultat.

Dusje om morgenen eller om kvelden?

Så lenge du passer på å tørke håret før du legger deg kommer det litt an på dine personlige preferanser. For enkelte lønner det seg å ta en dusj om morgenen, spesielt for de med tynt eller krøllete hår. I noen tilfeller er det en fordel å vaske håret kvelden før. Det er bedre å sette opp eller flette håret når det ikke er helt nyvasket, da er nemlig hårstråene for glatte til å gi et optimalt resultat.

Er håret flatt og livløst?

Tynt og fint hår er ganske vanlig her i nord, og uten riktig pleie kan denne type hår fort bli flatt og livløst. Men med enkle grep kan håret igjen bli fullt av liv og fylde. Det viktigste for å unngå flatt hår er å sjekke ut hvilke produkter du bruker. Feil kur eller balsam vil tynge ned håret og gjøre det vanskelig å skape volum. Kevin Murphy har mange flotte produkter for nettopp dette, som for eksempel Doo Over eller Body Builder. Kevin Murphy produkter finner du på din lokale PÅHÅRET-salong. Hvis du er usikker på hvilket produkt du bør velge, er det bare å komme innom og spørre, vi hjelper deg gjerne.

Les også: Slik velger du riktig varmebørste

Løsningen på frizzy hår

Frizzy hår er tørt og trenger fuktighet. Noen føler at balsam tynger ned håret og unngår derfor å bruke det, men uten balsam vil håret bli slitt og tørt. Istedenfor å droppe balsam bør du heller velge anti frizz produkter, som Smooth Again Anti Frizz krem fra Kevin Murphy. Vet håret litt og sett inn kremen før du føner det raskt. Ved å føne håret setter kremen seg bedre og gir lengre holdbarhet.

Blir håret fort fettete?

Blir håret fort fett og oljete? Da vasker du sannsynligvis det for ofte. Hyppig hårvask øker talgproduksjonen og håret blir fortere fett. Det blir som en ond sirkel hvor man vasker håret fordi det er fettete, og talgproduksjonen øker fordi man vasker håret så ofte. En mild sjampo er essensielt for deg som vasker håret hver dag, som Ashita Supreme Intense Revitalization Shampoo fra Shu Uemura Art of Hair.

Det kan også være at du bruker produkter som tynger ned håret. Når håret ligger tett på hodebunnen samler det også mer olje og fett, da er løsningen produkter som bygger volum og skaper luft mellom håret og hodebunnen. Anti Gravity spray fra Kevin Murphy løfter håret, samtidig som den inneholder lavendel som roer ned talgkjertlene.

Sett håret i en sleek bun

Trenger du en quick-fix for å redde en bad hair day? Sleek bun er en livredder på dager mellom hårvask og en favoritt til kjendiser som Bella Hadid. Med Easy Rider fra Kevin Murphy får du glattet ned håret så du enkelt setter det opp i en sleek bun, samtidig som du får en lekker glans og får roet ned frizzy hår.

På tide med en ny klipp?

Har du ofte bad hair days? Da er det kanskje på tide med en ny hårklipp. Hvis du er usikker på hvilken hårfrisyre du bør velge kan frisøren gi råd om hva slags hårfrisyre som passer best for deg, basert på din hårtype og livsstil. Ta gjerne med et bilde som viser hvordan du ønsker at håret skal se ut. Fortell også hvordan du pleier å style håret, og om du ofte har problemer, for eksempel med frizzy eller fettete hår. Jo mer informasjon desto bedre kan frisøren hjelpe deg.

Finn din nærmeste PÅHÅRET-salong her, eller book time direkte.

Spør frisøren!

Frisøren kan også hjelpe deg med å finne produkter som passer best til ditt hår og din livsstil. Styler du håret ofte og bruker varmeverktøy regelmessig? Da har håret andre behov enn for de som holder seg til sjampo og balsam. Selvsagt er det også avhengig av hva slags hårtype du har. PÅHÅRET tilbyr håranalyse via visuell analyse og noen avdelinger har også egne analyseapparater. På den måten kan vi se akkurat hva slags tilstand håret ditt er i og anbefale produkter, pleie og styling deretter.

Sol, saltvann, farging, hårspray, rette- og krølltang, det er mye vi påfører håret som gjør det slitt og skadet – derfor trenger man av og til en god kur. Les mer om dette her!