Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Avfarging: Få tilbake din naturlige hårfarge

Behandlinger

Enten du har farget håret i flere år og vil tilbake til ditt naturlige utgangspunkt eller angrer på din nye hårfarge, kan det være en lang vei tilbake. Det krever tålmodighet og pleie, og det er viktig at det gjøres rett.

Skrevet av Peter Vonkunz Brun

En generell misforståelse er at det finnes et produkt for avfarging. Det er feil. Hverken hjemme eller hos frisøren vil du kunne bruke et produkt som fjerner fargepigmenter og gir deg tilbake ditt naturlige hår hvis du først har farget det. I stedet prøver vi først å fjerne flest mulig av de falske pigmentene håret er farget med. Å få tilbake din naturlige hårfarge vil være en del av en totrinns behandling: Først fjerne grunnlaget, for deretter å farge håret i en ny farge. For dessverre vil du også samtidig lysne hårets egne pigmenter. Resultatet blir oftest en gylden oransje, grumsete farge, som krever at det må farges på nytt.

Du bør aldri ta avfarging hjemme

Det finnes produkter som markedsføres som avfarging, og det kan være fristende å forsøke hjemme for å spare lommeboka. Men det er viktig å tenke på at å farge håret er en kjemisk prosess, og det finnes mange feller som ufaglærte kan tråkke i. Hjemmeprodukter fører ofte til at håret får en ujevn oransje farge fordi de røde pigmentene er de kraftigste og vanskeligste å bli kvitt. I tillegg kan håret skades så mye at det i verste fall knekker.

Hårets historie påvirker resultatet

Farget hår kan vare i mange år dersom det ikke klippes vekk. Flere år gammel farge vil kunne påvirke prosessen når du skal gå tilbake til din naturlige hårfarge. Frisøren vil derfor spørre deg hva slags behandlinger håret ditt har fått de siste fem årene, før dere begynner behandlingen.

Det er viktig at du svarer helt ærlig på frisørens spørsmål, og ikke holder eventuell hjemmefarging hemmelig. Det viktigste er at frisøren får vite hva han eller hun har å jobbe med. Også hårkvaliteten din har mye å si for hvor stor påkjenning det tåler.

Å farge håret mørkere er enklest

Å farge håret tilbake til fargen nær din naturlige, er forholdsvis enkelt dersom du har har bleket eller stripet det. Ofte trenger du to runder med farge – først en for å pigmentere håret, deretter påfører vi fargen som matcher det resultatet du ønsker. Dette er relativt skånsomt for håret, men krever likevel kuring og pleie i forkant og etterkant.

Tirsdagsrabatt på farging av hår

Gå fra mørkt til lyst hår

Å farge håret mørkt dersom du er blond fra naturens side, krever tålmodighet hvis du vil tilbake til din naturlige, lyse farge. Det er en skadelig prosess for håret, og håret vil bli utsatt for en stor påkjenning. Det er derfor veldig viktig å ta tiden til hjelp og la håret hvile mellom frisørbesøkene.

Det enkleste er selvsagt å spare ut så mye du klarer, og klippe av delene som er farget. For deg som ikke ønsker det, bør du starte med å gå til en kompetent frisør som vet hva han eller hun driver med.

Tilbake fra farget mørkt hår til blondt

  • Bestill en time hos frisøren hvor dere sammen legger en plan for hva som skal skje. I første time vil frisøren ta en rens av håret for å se hvor hardt fargepigmentene sitter. Frisøren vil anbefale hvilke intervaller som vil fungere for ditt hår.
  • Invester i gode produkter som styrker håret ditt før behandling. Gi håret pleie så det tåler tiden som kommer. Sørg for å gå til anskaffelse av de riktige produktene håret ditt trenger, og spør helst frisøren om råd.
  • Ved hvert frisørbesøk vil frisøren ta en rens av håret for å fjerne farge litt etter litt, samt gi en god klipp og kur for å ta vare på håret.
  • Frisøren kan legge inn en glossing i håret slik at fargenyansen holder seg fin

Det er viktig å huske på at prosessen kan føles lang, og du kan ikke forvente å få ønsket resultat etter første besøk. Vi vil likevel gjøre vårt beste for å gi deg et resultat som du kan leve med i mellomtiden, ved å tone håret i en farge som du kan føle deg komfortabel i på veien.

Velg salong og book time her!

Det er viktig å merke seg at mange tror det er lurt å stripe håret i flere omganger når de vil gå fra mørkt til lyst hår. Ideen er god på papiret, men dårlig i praksis. Første striping vil gå fint, men etter hvert vil det bli nærmest umulig for frisøren å kun stripe underlaget. Det vil føre til at deler av håret blir bleket for mange ganger, og kan ta stor skade. I tillegg kan du få et flekkete resultat.