Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

De vanligste hårtabbene

Hårpleie

Hårrutinen din kan fort gjøre mer skade enn nytte. Les frisørens tips om hvordan du får flott og fyldig hår. Og hvilke hårtabber du absolutt må unngå!

Når det kommer til gode hårrutiner er nok ingen av oss helt perfekte. De fleste har vel lagt seg til å sove med vått hår en gang iblant. Eller kanskje du bruker rettetang litt for ofte? Noen vaner kan være mer skadelig for håret enn du kanskje er klar over.

Unngå tørrsjampo

Tørrsjampo er designet for hår som vaskes sjeldent. Det inneholder talk som trekker ut fett og fuktighet. Hvis du ikke har en langvarig oppsamling av fett og olje i håret, mister du bare fuktighet som hodebunnen din trenger. Etter en stund tørkes håret og hodebunnen ut, og blir skadet og slitt. Bruk derfor tørrsjampo med omhu når det virkelig trengs, ikke annenhver dag fordi du er redd for at det skal se fett ut, eller for å gi håret volum – det finnes det andre egnede produkter til.

Overvasking fjerner de gode oljene

Mange føler seg ustelte hvis håret ikke er helt nyvasket. Mange med tynt hår vasker ofte håret hver eneste dag. Dette fører ofte til overvasking, som kan skade både håret og hodebunnen. Sjampo skal fjerne smuss og produkter som sitter igjen i håret, men bruker du det for mye fjerner du også det sunne fettet og oljen. Disse har antibakterielle egenskaper og kontrollerer pH-verdien i hodebunnen. Litt fett er bra for deg.

Ikke sløs med sjampoen

Mange med langt hår klager til frisøren over at det blir dyrt med sjampo. Det mange ikke vet er at du ikke trenger å ha sjampo i hele håret. Massèr sjampoen inn i hodebunnen for å fjerne smuss, før du lar vannet renne ned tuppene. Sjampoen vasker også endene når det skylles ut, uten at du sløser dyrebare dråper. På den måten får du et rent og vakkert hår, uten å slite det ut.

Ikke sov med håret i knute

Er du en av de som sover med håret i en ball på hodet? Det bør du ikke gjøre! Når du cruncher håret sammen på toppen av hodet ligger det motsatt av sin vekstretning. Håret slites ut, og kan i verste fall knekke. Prøv heller å sove med musefletter. Da får du bølgete hår, samtidig som du reduserer friksjon og unngår floker.

Vått hår er sårbart

Formen på håret er laget av tre forskjellige bindinger, svovel, hydrogen og oksygen. Bare ved å fukte håret mister du halvparten av disse. Når håret er vått er det lett å forme, men det er også mye lettere å skade det. Hvis du påfører for mye belastning og friksjon, kan du miste elastisiteten i håret. Det er en oppskrift på tørt og livløst hår! Derfor bør du aldri børste vått hår. Hvis du må børste håret når det er vått anbefaler vi at du bruker en wet børste ment for vått hår.

Frottétørking sliter ut håret

Håndklær som tulles rundt hodet når man kommer ut av dusjen er et velkjent fenomen. Turbaner i mykt frottèstoff er kanskje deilige å ha på, men det er et mareritt for vått hår. Frottètørkle gnisser håret sammen, og åpner alt av skjellag som er der for å beskytte håret.

Ikke dropp balsam

Synes du balsam gjør håret tungt og slapt? Du bør allikevel ikke droppe den, men bruk den i hele lengder fremfor i hodebunnen! Det er heller ingen god idé å bruke hårmaske som erstatning. Balsam lukker nemlig skjellaget som beskytter de indre lagene i håret. Det er det ikke alle hårmasker som gjør. Les nøye på produktet du bruker, de aller fleste masker og kurer anbefaler balsam etter bruk. Et lukket skjellag hindrer slitasje og skade i håret.

Les også: Slik fikser du en bad hair day

Husk varmebeskytter

Det er ingen hemmelighet at varmebehandling skader håret. Samtidig er det en råfin måte å style håret på, så lenge det ikke blir for ofte. Den største feilen du kan gjøre er å droppe varmebeskyttende spray eller andre produkter! Dens jobb er å beholde fuktigheten i håret, som varmen trekker ut. Et nykrøllet hår er ikke like pent om det ser sprøtt og tørt ut heller.

For å minimere skade etter varmebehandling må du bevare fuktigheten i håret. Noen produkter, som Shu Uemura Art of Hair, kan hjelpe deg å bevare fuktigheten i håret, både før og etter behandling. Og husk at temperaturen aldri skal over 185 grader celsius.

Trenger du styling, hårpleie, klipp eller annen hårbehandling?

Her kan du velge salong og bestille time hos oss!

Du kan også komme innom din nærmeste salong for å bestille, eller ringe. Vi står klare til å hjelpe deg!