Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Farge håret

Behandlinger

Det er ikke alltid så lett å vite hva slags time man skal bestille om man ønsker å farge håret. Vi har forsøkt å gjøre det så enkelt som mulig for deg, ved å forklare teknikker og behandlinger som brukes ved farging og striping av hår.

Skrevet av Peter Vonkunz Brun

Fargeforklaringer

Som kunde er det ikke alltid så lett å vite hva slags time man skal bestille om man ønsker å lysne håret eller ta etterveksten. Vi har derfor forsøkt å gjøre det så enkelt som mulig, ved å liste ut de ulike tjenestene vi tilbyr innen farging og striping av hår. Under finner du forklaringer på teknikker og behandlinger som brukes. Hvis du likevel er usikker på hvilken type time du skal bestille, kan du alltid ringe så vil vi hjelpe deg.

Klassisk farge og klassisk ettervekstfarge

Klassisk farging er helfarging av hele håret ditt i en heldekkende, permanent farge. Slik farging er egnet enten du velger å bli lysere eller mørkere, eller om du vil dekke over grå hår. Når håret vokser ut og etterveksten blir synlig, bruker vi samme farge i hodebunnen. Alle våre frisører kan rådgi deg, og sammen finner vi frem til den fargetonen som får frem det beste i deg.

Les også: Dette gjør en glansvask

Striping av hår

Hos PÅHÅRET tilbyr vi balayage, foliestriper og hettestriper. Dette er bare teknikken som brukes, og du kan få alle type farger på håret, både bleking og mørkere farger.

Balayage betyr å «male» eller «stryke», og er en frihåndsteknikk der frisøren pensler på fargen der det er naturlig at solen ville lysnet håret. Skaper et mykt og naturlig resultat.

Foliestriper går ut på at frisøren plukker ut alle hårstrå som skal stripes, påfører farge og pakker inn i folie. Her er det også rom for mye frihåndsteknikk, og man har mange valgmuligheter når det kommer til mengde striper og plassering.

Hettestriper brukes oftest på kortere hår der man ønsker tette striper. Man setter en hette på hodet som er full av små hull man drar hårstråene ut av, deretter blekes håret. Med hettestriper kommer man veldig nært hodebunnen og får et dekkende resultat.

Hvilken stripeteknikk skal jeg velge?

Hvis du er usikker på hvilken teknikk du skal velge, kan du tenke gjennom hvordan du liker å gå med håret. Har du det ofte løst og ikke ønsker å bruke mye tid og penger hos frisøren, kan foliestriper halvt hode være et godt alternativ. Da farger man kronen og håret som er vendt mot ansiktet, for et naturlig resultat.

Liker du å ha håret oppsatt og vil ikke at underhåret skal ha en annen farge, bør du velge foliestriper helt hode.

Er du ute etter et naturlig resultat som spiller på lag med din egen hårfarge, bør du gå for balayage. Det gir en mer naturlig overgang mot din egen farge, og etterveksten er nærmest usynlig. Balayage gir et naturlig resultat, og trenger ikke hyppige frisørbesøk i ettertid.

Ønsker du bare å stripe etterveksten anbefales som oftest foliestriper, litt avhengig av utgangspunktet ditt.

Glossing

Glossing passer godt for deg som ønsker en oppfriskning/korrigering av fargen uten å gjøre en varig endring, eller om håret for eksempel er blitt veldig gult og du ønsker en kaldere farge. Passer også godt for deg som har farget håret, men som ønsker å la håret vokse ut og gå tilbake til din naturlige farge uten å slite på håret. En glossing hver sjette uke vil kunne jevne ut forskjellen mellom ditt naturlige og fargede hår.

Les også: Hvordan få tilbake din naturlige hårfarge?

Ettervekst?

Når du skal ta etterveksten er det viktig å skille mellom farget ettervekst eller stripet ettervekst. Farget du håret med klassisk farge sist, kan du velge behandlingen; ettervekstfarge, hvis etterveksten ikke er mer enn 3 cm. Da påfører vi kun farge i hodebunnen og lar lengdene hvile. Tok du striper i hette eller folie sist, booker du time for folie halvt hode eller hettestriper.

Usikker på hvordan du kan oppnå ønsket resultat? Ta kontakt med din nærmeste salong, og vi vil hjelpe deg med å velge hvilken time du bør bestille.

Du kan også bestille ønsket behandling direkte her.