Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Grått hår

Hårfarge

Grått hår – fremheve eller skjule?

Fremheve eller dempe grått hår?

Om du vil fremheve eller skjule grått hår er en personlig beslutning, og det finnes flere måter å gjøre det på. Vi ser på noen løsninger for begge deler, og ikke minst på noen ulike anbefalinger for kvinner og menn!

Fremheve grått hår:

  • Naturlig look: Noen velger å omfavne grått hår og la det være synlig. Dette kan gi en naturlig og moden look. Et tips er å benytte en sølvsjampo for å dempe eventuelle gyldne innslag. Disse dukker ofte opp når sola bleker, eller av forurensing og sporstoffer i vannet.
  • Lyse striper: Å legge noen få lyse eller blonde effekter i det grå håret kan gi et mer ungdommelig og livlig preg i kombinasjon med det grå.
  • Low lights: Å legge inn noen mørkere striper i det grå, lar seg fint kombinere. Frisøren vil kunne legge inn akkurat riktig mengde i en matchende nyanse. Du vil kunne få et naturlig resultat og en kledelig grå farge.

Skjule grått hår:

  • Hårfarge: Dette er den mest vanlige metoden for å skjule grått hår. Du kan velge permanent eller midlertidig hårfarge, avhengig av hvor lenge du vil at resultatet skal vare.
  • Styling med farge: Midlertidige hårsprayer og mousse kan dempe grått hår for én dag eller spesiell anledning.
  • Hårforlengelser: Du kan bruke hårforlengelser for å dekke de grå hårene. Dette gir deg også muligheten til å eksperimentere med forskjellige stiler.

Har du grått hår? da kan du farge etterveksten ved å velge denne behandlingen!

Hvorfor får du grått hår?

Forskere har lenge vært uenige om årsakene til at håret blir grått. Noen mener det handler om genetikk, andre om stress.

Når håret blir grått, har produksjonen av pigmenter i håret stoppet opp. Pigmentene lages av stamceller i det øvre hudlaget, som utvikler seg til melaninproduserende celler, også kalt melanocytter. Når vi blir eldre, begynner stamcellene å dø, og dermed mister hårstråene farge.

>Et hårstrå vokser i gjennomsnitt tre til fem år før det faller av. Etterpå tar både hårsekken og fargecellene en pause i rundt tre måneder. Det er i disse pausene noen hårstrå slutter å produsere pigmenter.

Hårfarge for menn

Mange menn kvier seg for å spørre frisøren om hårfarge, særlig når de begynner å bli grå i håret. Det er det ingen grunn til.

Hår er hår, og menn kan farge håret på akkurat samme måte som kvinner. Vi ser likevel at de fleste menn som ønsker å farge håret gjør det for å dekke over grå hårstrå, heller enn å variere sin naturlige hårfarge.

Dropp helfarging om du vil skjule grå hår

Permanent farging er en helfarging av håret som blir der til det vokser ut eller klippes bort. Denne type farge er sjelden pen når du har en kort sveis, fordi etterveksten blir synlig etter bare noen uker. Har du bare et par centimeter med hår, er det lite flatterende med to ulike farger.

Løsningen for menn som ønsker å skjule de grå hårene, er noe som heter «kamuflasjefarge».

Hårfarge for å skjule grått hår på en naturlig måte

For menn som ønsker å skjule grå hår på en naturlig måte pleier vi å bruke kamuflasjefarge. Det er en semi-permanent farge som gradvis vaskes ut, og holder i 5-6 uker. Mange menn pleier derfor å både farge og klippe håret samtidig.

En kamuflasjefarge dekker cirka 70 prosent, og forsvinner gradvis. Den gir det mest naturlige inntrykket, og vil ikke skape stor kontrast mellom fargen på øyenbryn og skjegg.

Mange farger skjegg og bryn

På lik linje med at håret blir grått, vil skjegg og øyenbryn også miste farge med årene. Noen farger derfor også bryn og skjegg hos frisøren.

Det er ikke flaut å farge håret

Vi opplever at noen menn synes det er pinlig å spørre frisøren om hårfarge, og heller hinter diskret rundt hva frisøren mener de bør gjøre med de grå hårene. Husk at vi frisører ikke synes noen ting er unormalt, og vår jobb er å gi deg et utseende du er fornøyd med. Mange velger å akseptere de grå hårene og bare la de være, men det er bare du som vet hva som får deg til å føle deg bra.

Er du nysgjerrig eller ønsker å dekke over grå hår, bestill en time for kamuflasjefarge neste gang du tar en klipp. Det er da vanskelig å se at det egentlig er farget, fordi resultatet blir så naturlig. På vår fargerike tirsdag får du rabatt.

Her kan du velge salong og bestille time hos oss.

Du kan også komme innom din nærmeste PÅHÅRET-salong for å bestille, eller ringe. Vi står klare til å hjelpe deg!