Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Slik unngår du tørt og statisk hår om vinteren

Hårpleie

Står håret til alle kanter når du tar av lua? Her er forklaringen på hvorfor, og hvordan du kan unngå det.

Hovedårsaken til statisk hår er at den kalde tørre vinterluften lader håret med statisk elektrisitet. En lue i ull påvirkes på akkurat samme måte, og du får en dobbel ladning.

For å unngå elektrisk hår er det to ting du må gjøre. Tilføre håret fuktighet, og sørge for å ta vare på den fuktigheten du har i håret naturlig.

Den tørre vinterlufta hjelper oss ikke, og bidrar til at fukt i både håret og hodebunnen forsvinner. Skandinavisk hår mister i tillegg fuktighet lettere enn annet hår, og vil derfor oftere bli elektrisk.

Den eneste løsningen er å tilføre fukt

Den eneste måten å forhindre og forebygge statisk hår på er å tilføre fukt. Det finnes en rekke produkter som kan tilføre håret fuktighet og samtidig ta vare på håret. Bruk gode produkter som tar vare på både hår og hodebunn og bruk alltid balsam.

For å temme ned «flyvehåret» kan du ta en dash hårolje som du fordeler godt i håndflaten før du drar hendene og fingrene over og gjennom håret.

En leave-in kur eller balsamspray  gir også fuktighet og beskytter mot vinterværet. Et godt tips er å ha en slik spray tilgjengelig i vesken, slik at du kan spraye over håret ved behov i løpet av dagen. Ikke glem å gi barna en dusj med leave-in spray, gjerne hver morgen!

Ikke fall for fristelsen til å ta litt vann på hendene eller børsten, det kun forsterker effekten over tid. Det blir litt som å fukte leppene med tungen, fuktighet trekker nemlig til seg fuktighet og fører til at den naturlige fuktigheten reduseres ytterligere.

Få frisøren din til å anbefale en riktig sjampo for årstiden

Lecitin er et fettstoff som utvinnes fra enten soya-, solsikke- eller rapsolje. Fettforbindelsen fungerer som en emulgator og får fett og vann til å binde seg til hverandre, og fungerer godt for å regulere fuktighetsnivået i håret. Stoffet finnes som kosttilskudd, men er også tilsatt i flere typer hårprodukter som sjampo og balsam. Frisøren din vil kunne anbefale en sjampo som passer ditt hår og årstiden best. Det kan godt være at du ikke skal bruke den samme sjampoen som du bruker resten av året.

Flere PÅHÅRET-salonger fører det svenske merket Hårologi, som lar frisøren blande produkter spesielt for ditt hår og hodebunn. Lecitin er et av tilsetningsstoffene vi kan bruke for å lage sjampo og balsam basert på hva ditt hår trenger. Vi kan også tilsette andre tilsetningsstoffer som hjelper mot dine utfordringer, som for eksempel tørr og kløende hodebunn som mange sliter med om vinteren.

Slik unngår du floker i nakken

Skjerf og høyhalsede gensere gir mange floker i nakken på vinteren. Ullfiber trekker som nevnt til seg fuktighet fra håret, og gnissing mot jakkekragen fører til floker og flisete hår.

Ett tips er å surre skjerfet under hetta på jakken, slik at ansiktet er beskyttet, men skjerfet ikke gnisser mot håret. Et godt leave-in produkt eller en hårolje vil også kunne forebygge floker. Sørg også for å stusse håret før vinteren setter inn, et slitt hår og flisete tupper vil lettere floke seg enn et hår som er sunt og friskt.

Ikke vask håret for ofte

Å dusje og vaske håret hver dag gjør både håret og huden tørr. På vinteren kan du med fordel justere ned antall hårvask, for litt fett hår er bare bra for å unngå elektrisk og tørt hår. Bruk gjerne en naturbørste for å fordele fettet utover lengdene, børsten vil fjerne salter og urenheter i hodebunn som kan forårsake kløe, denne fukten er også godt for lengdene i håret. Vask når håret ser fett ut.

Med færre hårvask er det lett å falle for fristelsen å bruke tørrsjampo. Tørrsjampoens jobb er å tiltrekke seg det naturlige fettet i håret, som vi trenger i vintermånedene for å holde elektrisiteten borte. Forsøk derfor heller å gre håret med en naturbørste som gjør at håret ser mindre fett ut.

Husk at håret kommer innenfra

Når det er tørt ute og vi fyrer i peisen inne, må vi selv tilføre den fuktigheten vi ikke får naturlig. Håret kommer fra innsiden, og den korteste veien til sunt hår er et godt kosthold og en sunn livsstil. Ta vitamintilskudd din kropp har behov for, særlig D og B-vitamin er viktig for håret ditt. Er det lenge siden du har tatt en fuktighetsgivende hårkur, er du hjertelig velkommen!

Her kan du velge salong og bestille time.

Du kan også komme innom din nærmeste PÅHÅRET-salong for å bestille, eller ringe oss. Vi står klare til å hjelpe deg!