Logg inn

Allerede kunde? Logg inn med telefonnummer og passord. Hvis ikke kan du registrere deg som «ny kunde» nederst.

Ny kunde

Så flott at du vil bli vår kunde! Vennligst fyll inn feltene under og send inn.

Glemt passord?

Skriv inn telefonnummeret du har registrert på din kundekonto, så sender vi deg et nytt passord.

Logg inn

Bruk passordet du mottok på SMS.

Tynt hår? Slik får du fyldigere frisyre!

Hårfrisyrer

Uansett årsaken til tynt hår, her er noen gode tips og råd for å gi inntrykk av en fyldigere hårmanke.

Har du tynt hår fra naturens side, eller har mistet hår på grunn av sykdom og medikamenter? Uansett årsak, her gir vi deg noen tips og triks du kan følge for å gi inntrykk av en fyldigere hårmanke.

Unngå fet voks og klissete produkter

For de med tynt hår er den første og viktigste regelen å unngå fete og klissete produkter. Disse gjør at hårstråene fester seg sammen, gir et glissent inntrykk og gjør at det ser ut som du har mindre hår enn du har.

Fete produkter er også med på å tette igjen hårsekkene slik at de ikke får luft. Når du blir varm vil voksen «smelte» og etterlate et lag med fett i hodebunnen. Dersom du i tillegg ikke vasker produktene ordentlig ut, vil det føre til dårlig hodebunn på sikt og utsette svake hårsekker for påkjenning som kan føre til mer håravfall.

Riktig styling og produkter gir fyldigere hår

I stedet for fet voks og pomader kan du bruke saltvannsspray eller en pulvervoks som både ser mer naturlig ut og gir et luftig uttrykk. Bruk et volumprodukt som for eksempel en spray før du føner, som gjør at hårstråene «sveller». Aldri gre håret inntil hodebunnen når det er vått, det gir et platt og tynt uttrykk og kan få det til å se ut som du har færre hår enn du har.

Når du føner håret kan du gjerne gjøre det med hodet mellom bena, og bevege håret frem og tilbake for å føne håret ut av sin naturlige vekstretning. Dette gir mer volum og fylde.

Produkter med farge

For deg med mørkt hår finnes det en rekke produkter med farge i, som kan dekke over områder med lite hår. Det finnes blant annet hårvoks og fiberpulver, men bruk disse produktene med måte slik at det ikke smitter av eller renner ned i ansiktet om du svetter.

Frisyrene for deg med tynt hår

Som en hovedregel passer kortere frisyrer aller best når du har tynt hår. Det er vanskelig å få en frisyre med lengde til å bli fin, den enkleste frisyren for kvinner er det vi kaller hele lengder. Det vil si at alt håret er klippet i en lengde. Dette skaper en visuell effekt av fylde. Hos menn vil kort hår være enklest, da kontrasten mellom områder med og uten hår blir mindre.

Tips til deg med tynt hår

  1. Spør frisøren din om hvilken klipp som er mest fordelaktig for deg
  2. Unngå unødvendig slitasje og gi håret god pleie
  3. Ha fokus på en god og sunn hodebunn, dette kan forebygge håravfall
  4. Gå ofte til frisøren for å unngå pistrete hår som gir inntrykk av et enda tynnere hår
  5. Unngå fete vokser og produkter som klistrer flere hårstrå sammen, dette gir inntrykk av mindre hår
  6. Bruk gode volumgivende produkter som løfter håret fra røttene

Håravfall er normalt hos både menn og kvinner

Håravfall er et helt naturlig fenomen, men har for mange stor betydning for selvtilliten.

Så mange som 75 % av menn og 20-40% av kvinner i Europa opplever hårtap i ulik grad. Menn kan oppleve håravfall i alle aldre, men hos kvinner oppstår det fremst etter fylte 60 år.

På fagspråket heter håravfall androgen alopeci. Hos menn oppleves det mest i vikene, på toppen av kronen og i bakhodet. Mange menn blir også helt skallet, dette sees sjelden hos kvinner.

Hårtap ser annerledes ut på kvinner enn menn. Hos kvinner er det ofte en generell fortynning av hele håret, og du mister primært hår på kronen, altså toppen av hodet. Hårfestet i pannen er oftest normalt.

Androgenetisk alopeci forårsakes av en kombinasjon av genetiske og hormonelle faktorer. Det kan være arvet av en eller begge foreldre, men det kan også hoppe over noen generasjoner.

Hormonet dihydrotestosteron fører til en endring i hårsekkene, som gjør at hårsekkene blir mindre i diameter, gjør håret kortere og lysere, før de til slutt krymper inn og slutter å produsere hår.

Kvinner kan også oppleve hårtap i enkelte perioder i livet på grunn av hormonelle forandringer som graviditet eller amming og sykdommer eller mye stress.

Få gode råd hos din frisør

Hårtap er helt naturlig og vi frisører gir gode råd og frisyrer til kunder som ønsker en fyldigere frisyre hver eneste dag.

Her kan du velge salong og bestille time hos oss.

Du kan også komme innom din nærmeste PÅHÅRET-salong for å bestille, eller ringe oss. Vi står klare til å hjelpe deg!